SPECIALISATIES

Manuele Therapie 

Een manueel therapeut verhelpt functiestoornissen van de gewrichten (armen en benen) of van de wervelkolom (nek of rug) door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen.

Manuele therapie omvat een gans scala van technieken, één van de technieken die velen bekend in de oren klinken zijn manipulaties. Manipulaties kunnen blokkades opheffen, een bevrijd gevoel geven en zijn niet pijnlijk. Manipulaties zijn echter maar 1 tool in de ruime gereedschapskist van een manueel therapeut.

Algemene revalidatie 

Hierbij wordt een optimaal functioneel herstel nagestreefd, op maat.  

Bijvoorbeeld na een orthopedische ingreep, een (sport)blessure, een (pees)ontsteking of voor de revalidatie van hart-, zenuw - of longaandoeningen.

 Fysiologische spierkettingen methode van Busquet

Bij specifieke Busquet-behandelingen wordt getracht de oorzaak van de (chronische) pijn en het (chronisch) malfunctioneren van het lichaam te onderzoeken en behandelen.

Deze benadering omvat een holistische behandeling waarin alle schakels in het gehele lichaam, die (chronische) klachten in stand houden, worden aangepakt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de oorzaak van uw klacht zich buiten de pijnlijke zone bevindt.

De therapeut brengt het ganse lichaam terug in evenwicht.

Taping

Een kinesitherapeut is enerzijds gespecialiseerd in het behandelen van sportletsels, maar ook in het voorkomen ervan (preventie). Een snelle terugkeer naar de sport is van primordiaal belang. Een aangepaste, gespecialiseerde revalidatie zal een bepalende factor zijn in dit proces. Zowel niet- elastische als elastische tape wordt gebruikt ter ondersteuning van de revalidatie. 

Pre- en postnatale kine

Pre- en postnatale oefeningen helpen om het lichaam in conditie te houden, het voor te bereiden op de bevalling en het herstel na de bevalling te versnellen. 


In het volgende filmpje wordt Myofasciale Therapie mooi beschreven. Klik op de link.