SPECIALISATIES

Manuele Therapie 

Een manueel therapeut verhelpt functiestoornissen van de gewrichten (armen en benen) of van de wervelkolom (nek of rug) door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen.

Manuele therapie omvat een gans scala van technieken, één van de technieken die velen bekend in de oren klinken zijn manipulaties. Manipulaties kunnen blokkades opheffen, een bevrijd gevoel geven en zijn niet pijnlijk. Manipulaties zijn echter maar 1 tool in de ruime gereedschapskist van een manueel therapeut.

Algemene revalidatie 

Hierbij wordt een optimaal functioneel herstel nagestreefd, op maat.  

Bijvoorbeeld na een orthopedische ingreep, een (sport)blessure, een (pees)ontsteking of voor de revalidatie van hart-, zenuw - of longaandoeningen.

 Orthomoleculaire Therapie

 Door terug naar de oorsprong van een probleem te gaan, herdefiniëren wij ziekte en gezondheid, want het symptoom is nooit het échte probleem. De behandelstrategie omvat voornamelijk voedings-,  bewegings-en lifestyleadvies.
Kortom, u leert gezond en dus genezend eten, slapen en bewegen, met, indien nodig, ondersteuning van de juiste supplementen en planten. 

Dit is een verrijkende therapie voor mensen met allergiën, fibromyalgie, auto-immuunaandoeningen (vb. reuma), obesitas etc. 

Onderstaand filmpje geeft jou meer info. 

Taping

Een kinesitherapeut is enerzijds gespecialiseerd in het behandelen van sportletsels, maar ook in het voorkomen ervan (preventie). Een snelle terugkeer naar de sport is van primordiaal belang. Een aangepaste, gespecialiseerde revalidatie zal een bepalende factor zijn in dit proces. Zowel niet- elastische als elastische tape wordt gebruikt ter ondersteuning van de revalidatie. 

Pre- en postnatale kine

Pre- en postnatale oefeningen helpen om het lichaam in conditie te houden, het voor te bereiden op de bevalling en het herstel na de bevalling te versnellen. 


In onderstaand filmpje wordt kort uitgelegd wat Orthomoleculaire Therapie is. Klik op de link.


In het volgende filmpje wordt Myofasciale Therapie mooi beschreven. Klik op de link.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin